Zien & doen

In Vinkeveen en omgeving

Vinkeveen en de kerk is een karakteristiek plaatje als je tussen de plassen doorrijdt. Dit mooie dorpje aan het water heeft veel te bieden en te ontdekken. Een kleine greep van onze favoriete uitstapjes die je in de omgeving van kampeerterrein BUITENleven kunt maken:

Onze buurman-De oude Veenmolen

Dichtbij huis, schuin tegenover het kampeerterrein staat een oude Veenmolen uit 1823. Een herkenbaar punt in het polderlandschap. Iedere zaterdag van 10.00-16:00 uur draait de molen bij voldoende wind en geeft molenaar Adri je graag een rondleiding door deze oude molen. In het kleine molenaars winkeltje kan je terecht voor verschillende bakproducten.

Tip: Bak lekkere pannenkoeken op de camping met vers meel van de molen😊.

veenmolen
kasteel-de-haar

Kasteel de Haar

Voor een bezienswaardigheid met allure, ben je bij Kasteel de Haar aan het goede adres. Na een mooie fietstocht bereik je het pittoreske en eeuwen oude dorpje Haarzuilens met haar rood/wit geverfde luiken. Net buiten het dorp ligt het grootste en meest luxe kasteel van Nederland. Vergaap je aan de torens, grachten en ophaalbruggen en maak een wandeling door de prachtige kasteeltuin. Voor kinderen is kasteel Haarzuilens een sprookje. Voor even voelen zij zich ridder en prinses. Tijdens de schoolvakanties worden speciale kinderactiviteiten en rondleidingen in het kasteel georganiseerd.

Tip: trakteer jezelf op een lekker bakje koffie of lunch in ’t Wapen van Haarzuylen. Een karakteristiek restaurant met rood/wit geverfde luiken aan het schattige pleintje van Haarzuilen.

Kinderboerderijen in de omgeving

Met de kinderen naar de kinderboerderij? Kinderboerderij Oortjespad in Kamerik is op fietsafstand te bereiken. Of combineer je bezoek aan het pittoreske Haarzuilens met de dieren van Boerderij Geertje’s Hoeve.  Bij geitenboerderij Ridammerhoeve, midden in het Amsterdamse Bos kan je heerlijk geiten knuffelen.

kinderboerderij
pitch-en-put2

Pitch en Put

Op 8 km afstand vind je buitenplaats Kameryck. Een plek waar verschillende leuke activiteiten worden georganiseerd zoals Pitch&Put, Voetgolf, en een GPS challenge. www.kameryck.nl

Amsterdam, Utrecht en Woerden op 20 km afstand

Even de rust van het platteland verruilen voor een dagje naar de stad? Steden als kaasstad Woerden, Utrecht en Amsterdam liggen op 20 km afstand van kampeerterrein BUITENleven. En zeker het bezoeken waard. Met auto en openbaarvervoer goed bereikbaar.

Tip: Ga op de fiets en combineer een prachtige fietstocht met een mooie stad.
P.s. in de stad kan je goed je fiets kwijt in een van de vele bewaakte fietsenstallingen.

amsterdam