Wandelen & Fietsen​

Door Vinkeveen en omgeving

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets. Smalle paden, weidevogelgebieden, wuivende rietlanden, kronkelende riviertjes, veenmoeras, molens, water en landerijen kan je allemaal tegenkomen tijdens een wandeling of fietstocht door de mooie omgeving van ons kampeerterrein. Wij informeren je graag over de vele fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving. Een kleine greep van onze favoriete wandel/fiets bestemmingen:

bijleveld-wandelen

Wandel vanuit onze ‘achtertuin’ de Bijleveld route

Deze wandelroute van 11 km kan je vanaf ons kampeerterrein starten en loopt langs de Bijleveld: een van de belangrijkste riviertjes uit de middeleeuwen. Je loopt door een oer-Hollands veenweidelandschap, met sloten, bijzondere weidevogels en koeien in de wei. Met een trekpontje trotseer je het water om de tocht door het weiland te vervolgen.

Tip: Je passeert de Grote Sniep. Een fijne stop om even uit te rusten en jezelf te trakteren op iets lekkers. En heb je nog een beetje energie over? Beklim dan de 9 meter hoge toren met een prachtig Hollands uitzicht.

Tip: de wandeling gaat door ongerepte natuur, met daarbij soms hoge brandnetels. Zorg voor een lange broek en goede schoenen.

Bellopad: Wandelen over het spoor

Maak een wandeling over het Bello pad, een voormalige spoordijk. Dit kan je zelf ondernemen of onder leiding van een gids. Hij/zij neemt jullie mee door dit natuurgebied en vertelt je alles over de flora, fauna en geschiedenis. Onderweg bezoek je een monumentaal Spoorhuis en geniet je in de boomgaard van een kaasboerderij van een kleine lunch. Meer informatie vind je op: www.hetspoorhuis.nl/evenementen.

bellopad
hoge-sniep

Beklim de toren van De Grote Sniep

Wandel of fiets naar de Grote Sniep voor een lekker bakje koffie of een gezonde biologische lunch.  De 9 meter hoge toren die aan het restaurant vastzit is het beklimmen waard. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over het polderlandschap en kan je met een beetje geluk verschillende weidevogels en hazen spotten. 

Tip: probeer eens de versgebakken appeltaart, onze beste appeltaart ervaring ooit😊.

Natuur op zijn puurst in de Botshol

Botshol is een natuurgebied waar je zal genieten van de stilte. Gemotoriseerde vaartuigen zijn hier niet toegestaan. Wuivende rietlanden, weidse plassen en weidevogelgebieden kom je tijdens een wandeling door dit prachtige natuurgebied tegen. Wist je dat in de Botshol een lepelaar kolonie is gevestigd en dat het in de zomer mogelijk is om met de boswachter mee te varen?

Tip: huur een roeiboot of kano bij botenverhuur Verweij, www.botenverhuurverweij.nl vaar zelf of ga mee met een natuurgids van IVN die je de mooiste plekjes van de Botshol laat zien. www.ivn.nl

botshol
fietsen-langs-de-vecht

Fietsen langs de Vecht

Wist je dat Loenen a/d Vecht en Nieuwersluis uitgeroepen zijn tot een van de mooiste dorpjes van Utrecht? Rede om deze pittoreske dorpjes met de fiets te gaan verkennen. Volg de kronkelende rivier de Vecht en geniet van de prachtige buitenhuizen die je onderweg tegenkomt.

Tip: stap met je fiets op de op fietsboot en vaar een stuk over de Vecht. Meer informatie vind je op: www.defietsboot.nl