Waterbelevenissen

Op de Vinkeveense Plassen

Vinkeveen ligt net als BUITENleven rondom het water. Watersportliefhebbers kunnen daarom volop genieten van een gevarieerd aanbod waterpret.  Zo kan je een bootje, kano of supplank huren maar wil je meer actie, spanning en snelheid? Ga dan eens waterskiën, wakeboarden of flyboarden op de Vinkeveense plassen.

Varen door de Venen

De Vinkeveense plassen is bij ieder wel bekend. Maar minstens zo mooi is het water rond de Vinkeveense plassen met kronkelende riviertjes en op een zomerse dag ook een stuk rustiger.

Tip: Wil je je eigen boot aanleggen bij je kampeerplek? Hou er dan rekening mee dat de vaste brug waar je onder door gaat 1 meter hoog is. Dus alleen geschikt voor kleine maar fijne bootjes. Reserveer tijdig een plekje voor je boot.

Met de wind in de zeilen

Zeilen op de Vinkeveense Plassen is geweldig. Hijs de zeilen in top en vaar met volle vaart over de plas of dobber rustig op een fokje tussen de zandeilanden en legakkers door.

Tip: Wil je leren zeilen of surfen? www.zeilschoolvinkeveen.nl is de plek om op les te gaan.

Duiken in het helderste water van Nederland

Duikliefhebbers komen van ver om te genieten van de bijzondere onderwaterwereld. Opvallend is het kraakheldere water waardoor de kans op het zien van snoeken, baarzen en scholen witvis groot is. De afgezonken Engelse schoolbus is een populair duikobject in de plassen.

Tip: Altijd al eens een proefduik willen maken om te kijken of het iets voor je is? Check www.scuba-academie.nl

Stand Up Paddling/SUP

Stand Up Paddling is een sportieve en ontspannen manier om de mooiste waterplekjes in Vinkeveen te ontdekken. Vanaf je kampeerplek stap je zo het water op. Een uitdagende activiteit waar je fit en blij van wordt!

Tip: Maak een vroege tocht bij zonsopkomst, geniet van de rust op het kabbelende water en zie hoe het langzaam licht wordt en de wereld ontwaakt. Een mooi en ontspannen begin van je dag.

varen-vinkeveense-plassen
sub-yoga

Sup Yoga

Met een kleine groep ga je op het water werken aan core, balans en flexibiliteit. Laat je verrassen door de ontspannende natuur en de rust van het water. Wil je meer weten over supyoga? Neem dan contact op met Karin; www.yogavinkeveen.nl.

Tip: Kijk ook een naar de andere yoga mogelijkheden die Karin aanbiedt

Kano

Vanaf kampeerterrein Buitenleven stap je direct in je kano voor een mooie tocht in de waterrijke omgeving. Er zijn verschillende kanoroutes uitgezet. Wij informeren je graag.

Tip Wil je een proefles volgen? Neem dan contact op met Kanovereniging de Ronde Venen www.kvdr.nl.

Vissen

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De Vinkeveense plassen en het aangrenzende poldergebied zit vol snoeken, baarzen, karpers en snoekbaarzen. Vind een mooie stek langs de waterkant en geniet van de natuur om je heen.

Tip: voor het vissen heb je een speciale vergunning nodig. Deze zijn o.a. te koop bij Hengelsport de Ronde Venen www.hengelsportwinkel.nl

Waterskiën, wakeboarden of flyboarden

Wil je meer actie, spanning en snelheid? Ga dan eens waterskiën, wakesurfen of flyboarden bij Wakeboardschool Vinkeveen www.wakeboardschoolvinkeveen.nl

Tip: Wil je zelf gebruik maken van de waterskibaan, dan heb je een ontheffing nodig. www.waterskidrv.nl

Verhuur en informatie

Wij verhuren sups en boten. Meer informatie? Stuur ons een email op: info@buitenlevenkamperen.nl of vul ons contactformulier in op onze contact pagina.
waterskien-vinkeveen